teisipäev, 10. aprill 2018

Project meeting in Germany

Paikuse põhikooli õpetajate kevadvaheag Saksamaal
19.- 23. märtsini 2018 viibisid kuus Paikuse kooli õpetajat Erasmus+ projekti Go For Literacy to Enlighten Your Future kohtumisel Borkenis, Saksamaal.
Vastuvõtjaks oli Berufskolleg Borken College. Tutvuti kutsekooli projektigrupi õpilaste ja kooliga. Meid tervitas kooli juhtkond ning toimus vastuvõtt linnapea juures.
Viie sealviibitud päeva jooksul toimus palju erinevaid tegevusi. Kuna jaanuaris ja veebruaris tegelesid partnerkoolide õpetajad oma koolides lugemisstrateegiatega, siis Borkenis oli aeg tuvustada läbiviidud tegevusi, kirjanduse ja keeleõppetundide korraldust. Hea oli tõdeda, et töös oli palju sarnast. Elevust tekitas lugemiskoerte kasutamine algklasside õpilaste lugemisoskuse arendamiseks meie koolis. Kohtumise lõpuks valmis partnerkoolide ühine käsiraamat tutvustamaks kõikide maade häid kogemusi lugemisoskuse arendamiseks. Kõik esitlused on samuti üleslaaditud WIKI keskkonda. Projekti kohaselt tegeletakse edasi kuulamis- ja kõnelemisoskuse arendamise strateegiatega.

Lisaks koosolekutele osaleti töötoas, milles tutvuti kuue erineva funktsionaalse lugemise strateegiaga, uurides osalevate maade stereotüüpe (läbi huumoriprisma). Töötoas tuli joonistada poster prantslastest, kirjutada lühijutuke hispaanlaste kohta, teha Kahoot türklastest, mida teha/ mitte teha Eestis ning koostada “placemat” sakslastest. Toimus ka teine töötuba, milles tutvuti trükkimise põhimõtetega ja prooviti ise kätt plakati tegemisel.
Aega jäi ka Kölni külastamiseks ning ekskursioonideks Ruhr muuseumis ja Villa Hügelis.
Järgmine kohtumine toimub mais Prantsusmaal.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar