esmaspäev, 8. jaanuar 2018

Meeting in Barcelona

Projekti esimene kohtumine (TPM) Barcelonas



Esimene projektikoosolek toimus 29. ja 30. novembril 2017 Barcelona eeslinna La Llagosta koolis Institut Marina, mis on ka projekti koordinaatorkool.
Koosolekul lepiti kokku IT keskkondades, mida hakatakse kasutama projekti tegevuste kajastamiseks (WIKI, GoogleDrive, eTwinning, WhatsApp). Iga kool hakkab pidama blogi projekti käigu kohta. Jagati ülesandeid seoses projekti kohta info levitamisega. Meie ülesandeks on kujundada projekti plakat (poster).
Juba enne kohtumist, sissejuhatusena projekti, tähistati sel õppeaastal kirjaoskuse päeva (8. sept) ja oktoobris Erasmuse päeva. Kodutööna viisid kõik partnerkoolid läbi küsitluse õpilaste ja õpetajate hulgas. Õpilaste küsitluses uuriti õpilaste lugemisharjumusi, õpioskusi ja ootusi väljendusoskuse arendamiseks. Õpetajate küsitlus käsitles erinevate metoodikate ja strateegiate kasutamist tunnis. Kohtumiseks tegid koolid küsitlustest SWOT analüüsid ja esitasid need partneritele. Järgnes arutelu esitluste põhjal.
Vaadati koos üle projekti tegevuste kalender. Kevadel (apr/mai) viivad kõik partnerkoolid läbi nn raamatupäeva. Jaanuaris ja veebruaris keskendutakse lugemise strateegiatele oma koolis. Tulemusi esitatakse järgmisel kohtumisel Saksamaal märtsikuus.